Kljub ne preveč lepemu vremenu smo se danes odločili za obisk živalskega vrta. To je bil del pasje šole, v katero hodim....Ker v Ljubljani v živalskem vrtu baje ne sprejemajo skupin s kužki, smo obiskali ZOO park Rožman na Vrzdencu. Meni je bila ta ideja zelo všeč, saj v tem živalskem vrtu še nisem bila nikoli in verjetno tudi ne bi šla.

Živalski vrt ni ne vem kako velik, a vseeno vreden ogleda. Odprt je komaj dobro leto. Lastnik nas je lepo sprejel, potem pa odhitel naprej, saj je moral poskrbeti še za nekaj živali.

Prva žival, ki nas je pozdravila, je bila majhna srnica.....Izza ograje pa sta firbčno gledali lami.

slika

Ker je začelo deževati, smo se kar hitro odpravili naprej po potki in si ogledali še ostale živali. V živalskem vrtu je okoli 50 živali, 20 različnih vrst. V njem prebivajo divje svinje, bizoni, lame, himalajski tar, koze, kokoši, pavi, kozorogi, ježevca, kenguruji, emuji, rakuni, srnjak, mini konjiček, dva medveda....

slika

Ostale fotke pa si lahko ogledate v albumu.

Skratka, kljub temu da je Zoo park majhen, lahko kar nekaj vidiš. Predvsem pa mislim, da je za živali kar dobro poskrbljeno. Po tem, ko smo si skupaj vse ogledali, smo se odločili, da naredimo še en krog, počasi, vsak zase. Kljub temu, da smo bili že kar lepo mokri, nas to ni preveč motilo. Skratka, bilo je lepo in prav gotovo bom tale živalski vrt še kdaj obiskala.

Tags:    

Soncek17's Content

Community / Category